Vertaisperhetoiminta

Kahdeksan upeaa lappilaista erityisperhettä on kouluttautunut tukemaan muita erityistä tukea tarvitsevan lapsen kanssa eläviä lappilaisia perheitä sekä ammattihenkilöitä.

Vertaisperheisiin voi ottaa yhteyttä jos erityistä tukea tarvitsevan lapsen tai nuoren vanhempana tarvitset tukea tai kokemusten vaihtoa, erilaista arkea elävän perheen kanssa työskennellessäsi haluat jakaa ajatuksiasi tai erityisperheen läheisenä kaipaat lisätietoa erityisperheiden arjesta. Kokemusasiantuntijuutta heiltä löytyy mm. pitkäaikaissairauden kanssa elämisestä, diagnoosin etsimisen ja löytämisen haasteista, yksinhuoltajuudesta, lapsen kuntoutuksesta sekä erilaisista apuvälineistä.

Vertaisperheet löytyvät myös Virtu-palvelusta osoitteessa: http://www.sosiaalikollega.fi/virtu.fi/erityislastenomaiset/elo_etavertaistuki

Vertaisperheet

Olemme Erityislasten Omaiset ELO ry:n kouluttama erityisperheiden vertaisperheverkosto. Tällä hetkellä (syksy 2014) verkostoomme kuuluu kahdeksan perhettä eri puolilta Lappia.

Verkostomme tarkoitus on tukea ensisijaisesti lappilaisia erityistä tukea tarvitsevien lasten ja nuorten perheitä jaksamaan omassa arjessaan.

Toimintamme perustuu vapaaehtoisuuteen, samantyyppisten kokemusten jakamiseen sekä tuen antamiseen ja välittämiseen. Emme ole ammattilaisia, vaan kukin meistä on oman, erilaista arkea elävän perheen kokemusasiantuntija.

Vertaisperheinä täydennämme yhteiskunnan tarjoamia palveluja, emme korvaa niitä. Vertaisperhetoiminnan avainsanoja ovat luottamus, vaitiolovelvollisuus ja toisten kunnioittaminen.

Olemme käytettävissä
• jos erityistä tukea tarvitsevan lapsen tai nuoren vanhempana
  tarvitset tukea tai kokemusten vaihtoa
• erilaista arkea elävän perheen kanssa työskennellessäsi haluat jakaa ajatuksiasi
• erityisperheen läheisenä kaipaat lisätietoa erityisperheiden arjesta

Alla lisätietoja meistä vertaisperheistä sekä yhteystietomme. Voit myös halutessasi keskustella kanssamme osoitteessa: mukaan.fi/groups/erityislasten-omaiset-elo-ry

 

 

 

 "Erityisperheen elämästä
selviää hengissä ja
erilainen elämä on
ihan kivaa"

Lisätietoja vertaisperhetoiminnasta:

Erityislasten Omaiset ELO ry
040 197 5050 / 040 197 6060
eveliina@erityislastenomaiset.fi
verkostotyontekija@erityislastenomaiset.fi

Lataa ELOn vertaisperhe-esite tästä
Esitettä voi tilata ELOn työntekijöiltä (yhteystiedot).