Vapaaehtoiset

Vapaaehtoiset

 

Iloa ja sisältöä elämään

Vapaaehtoistoiminta on tavallisen ihmisen tiedoilla ja taidoilla toteutettavaa toimintaa, jossa aikaisempi kokemus ei ole välttämättömyys. Vapaaehtoistoiminnasta saat iloa ja sisältöä elämään; erilaista toimintaa, tapahtumia, tilaisuuksia ja koulutuksia. Vapaaehtoisena olemisen edellytyksenä on kuitenkin se, että oma elämäsi on tasapainossa Sinulla on aikaa toiselle ihmiselle. ELOn vapaaehtoistoiminnan avainsanoja ovat joustavuus ja vapaaehtoistoiminnan räätälöitävyys!

Jokaisella ihmisellä on kykyjä ja meidän kauttamme löydät sopivan tavan käyttää taitojasi. Palkkana saat hyvän mielen itselle ja autettavalle. Auttajana saat aina jotain itsellesi: lisää itseluottamusta, kokemusta toimia erityislasten, -nuorten ja – perheiden parissa, mahdollisuuden kehittää ihmissuhdetaitojasi, mielekästä tekemistä toimettomuuden tilalle jne.

Joustavaa
Vapaaehtoistyötä voit tehdä silloin ja siinä laajuudessa, kun se sinulle itsellesi sopii. Voit tehdä vapaaehtoistyötä esimerkiksi kuukausittain eri ELOn vertaistukiryhmissä (ELOnuoret, ELOn Pikkuilot..) tai puolivuosittain esim. ELOn perhetapahtumissa (ELOn Aurinkopäivä keväisin, ELOn Ruskapäivä syksyisin, ELOn Joulupuuro joulun kynnyksellä) tai aivan miten sinulle itselle sopii. Mikäli sinulla on erityisosaamista esim. kädentaidoissa, liikunnassa, musiikissa tai esiintymistaidoissa, arvostamme niitä erityisesti! Voit antaa hyviä vinkkejä käyttöömme, vierailla jossain ryhmässä tai toimia halutessasi yhtenä ryhmän vetäjänä. Voit tulla joukkoomme tekemään myös käytännön yhdistystoimintaa helpottavaa vapaaehtoistyötä esimerkiksi valmistamaan ryhmien tarjoitavia, leipomaan, postitttamaan, auttamaan tapahtumien järjestelyissä, tekemään ELOkololle juhlakoristelua tai muuten sisustamaan jne.

Etsi sinulle parhaiten sopiva toimintamuoto ja päätä paljonko haluat antaa aikaasi. Vapaaehtoistoiminta on nimenomaan vapaaehtoista! Ota yhteyttä ELOkolon työntekijöihin ja tule tutustumaan vapaaehtoistyön mahdollisuuksiin.

 

Lisätietoa ELOn vapaaehtoistoiminnasta antaa ELOn Eveliina:
eveliina@erityislastenomaiset.fi
, p. 040-197 5050.