Lisätty 10. helmikuuta 2016

Vammainen lapsi tai nuori, haluatko oman Valtin? Haku ohjelmaan 31.3.2016 mennessä


Klikkaa suuremmaksi

Haluaisitko harrastaa liikuntaa tai löytää juuri sinulle sopivan kerhon? Hae oma Valtti auttamaan harrastuksen löytymisessä.

Valtti-ohjelmassa testataan mallia, jossa henkilökohtainen vammaisliikunnan konsultti tai ohjaaja eli Valtti toimii harrastuksen pariin saattajana erityistä tukea tarvitsevalle lapselle tai nuorelle. Kokeilut toteutetaan syksyllä elo- ja lokakuun välisenä aikana. Tavoitteena on löytää liikunnallinen harrastus.

Valtti-ohjelmaan voivat hakea mukaan 6–23-vuotiaat erityistä tukea tarvitsevat lapset ja nuoret. Valtit puolestaan ovat vammaisliikunnasta kiinnostuneita liikunnan-, kasvatuksen-, kuntoutuksen tai sosiaalialan opiskelijoita.

Oma Valtti tekee ohjattavalleen alkuhaastattelun, jonka pohjalta hän suunnittelee syksylle kokeilujakson. Valtti toimii ohjattavansa liikuntakaverina, ohjaajana, tukihenkilönä ja konsulttina. Kokeilujakson sisältö ja laajuus päätetään yhdessä perheen ja Valtin kanssa, mutta sen ohjeellinen kesto on 4–6 viikkoa.

Valtti-mallin kokeilut käynnistyvät ainakin Rovaniemen, Oulun, Vuokatin, Kuopion, Vaasan, Porin, Turun, Tampereen, Jyväskylän, Lappeenrannan ja Lahden alueilla sekä pääkaupunkiseudulla. Osa Valteista on valmis toimimaan myös muilla paikkakunnilla. Ohjelmassa on mukana suomen, ruotsin ja englannin kielellä toimivia Valtteja.

Lisätiedot: VAU, tutkimuspäällikkö Aija Saari, aija.saari@vammaisurheilu.fi, puh. 040 506 4208

Haku Valtti-ohjelmaan on auki 1.2.–31.3.2016 osoitteessa www.vammaisurheilu.fi, josta löytyy lisätietoa ja omat lomakkeet Valttia haluaville ja Valtiksi hakeville. 

Suora linkki Haluan oman Valtin -hakulomakkeeseen (perheille):
https://www.webropolsurveys.com/S/258335EC4D66BB04.par