Lisätty 12. huhtikuuta 2017

Tutkimus erityislasten vanhempien kokemuksista lapsensa myönteisestä kohtaamisesta


Hei erityislapsen vanhempi!


Olen kasvatustieteen opiskelija Turun yliopistosta ja olen tekemässä pro gradu tutkimustani erityislasten vanhempien kokemuksista lapsensa myönteisestä kohtaamisesta. Toivoisin Sinulta kirjoitelmaa kokemuksistasi. Kirjoitelman tyyli on täysin vapaa ja valittavissasi. Saat kirjoittaa sen verran kuin haluat ja niistä asioista, mitkä Sinulle tulevat mieleen. Kaikenlaiset kirjoitelmat ovat tervetulleita ja tarpeellisia tutkimuksen kannalta, muotoseikoilla ei ole merkitystä.

Maailma ei ole vielä suvaitsevainen, ja monet ovat ennakkoluuloisia sekä ajoittain kohtaamisissa tahdittomia. Onneksi on myös toisin, ja siihen haluaisin tarttua! Olet erityislapsesi kanssa liikkunut monenlaisissa ympäristöissä, ja ohimenevissä arjen tilanteissa. Milloin lapsenne erityisyyteen on suhtauduttu siten, että Sinulle ja lapsellesi on jäänyt myönteinen kokemus kohtaamisesta – jalkapallomatsin lippuluukulla, kesäreissulla eläintarhassa, kirjastoon kirjoja palauttaessa, yleisessä laskiaisriehatapahtumassa – tai missä tahansa, missä olette kohdanneet toisia aikuisia ja lapsia. Mitä silloin tapahtui? (kehon eleet, ilmeet, sanotut sanat, tehdyt teot yms. asiat.)

Kirjoita minulle näistä myönteisistä kokemuksistasi! Kuka voisi olla parempi kertomaan kokemuksistaan, kuin erityislapsen vanhempi. Monet pohtivat, kuinka tulisi kohdata erilainen lapsi, jonka erityisyyden huomaa jo ohimenevässä arjen kohtaamisessa. Kuinka meillä kaikilla – erilaisilla ja kuitenkin samanlaisilla- olisi mahdollista liikkua kaikille kuuluvissa ympäristöissä siten, että tulisi kohdatuksi myönteisesti. Siksi aihe on tärkeä! Vanhempien myönteisten kokemusten koonti on arvokasta; näin saamme sanoitettua ja tuotua tietoisuuteen onnistuneita kohtaamiskokemuksia! Näin mahdollisesti myönteiset kohtaamiset lisääntyisivät arkiympäristössämme, mikä on meidän kaikkien erityislasten vanhempien toive. Tutkimukseni ei toteudu ilman kirjoitelmia, Sinun kirjoitelmasi on tärkeä.

Tutkimukseni kaikissa vaiheissa noudatan tarkasti Tutkimuseettisen neuvottelukunnan määrittämiä eettisiä periaatteita. Käsittelen kirjoitelmat luottamuksellisesti. Noudatan anonymiteetin periaatetta aineiston keräämisestä lähtien, eikä kirjoituksia voida yhdistää alkuperäiseen kirjoittajaan. Kirjoitathan kokemuksistasi viimeistään 18.4.2017 mennessä.

Jos sinulla on jotain kysyttävää tutkimuksesta, vastaan mielelläni kysymyksiisi.
Puh.050-5330994 tai hemapak@utu.fi. Kiitokset osallistumisestasi!
Kirjoitelman voit palauttaa hemapak@utu.fi tai Heidi Pakkanen, Alasinpolku 2, 30100 Forssa